Gender Victory

Direct na mijn afstuderen ben ik begonnen met het maken van mijn eerste documentaire. Het oorspronkelijke idee was om een film te maken voor mijn portfolio. Dit heeft uiteindelijk meer opgeleverd dan ik had durven hopen. Gender Victory was te zien in 5 verschillende bioscopen en is bekroond met de publieksprijs op hetĀ SCENECS International Debut Film Festival. De documentaire is ook uitgezonden op RTV NH.

Over Gender Victory

Gender Victory is een documentaire die gaat over het worden van jezelf. Dat lijkt heel simpel, maar voor mensen met genderdysforie is dat vaak heel lastig. Genderdysforie is een syndroom waarbij je een gevoel van onbehagen hebt over het biologische geslacht.

In de documentaire vertellen Cleo Landzaat en Tiele van Diepen hoe ze op hun eigen manier om zijn gegaan met dit syndroom. Cleo vindt zichzelf in crossdressing. Crossdressing houdt in dat je jezelf verkleed en opmaakt als het andere geslacht. Tiele is helemaal zichzelf geworden nadat hij een geslachtsveranderende operatie heeft ondergaan.

Cleo gaat regelmatig naar Inka Houtzager. Inka is een visagiste en Fotografe die zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd in de transformatie van transgenders. Vanuit deze drie bijzondere mensen hun optiek wordt het verhaal van Gender Victory verteld.